Ένωση Καθηγητών kathigites.net: Οι πρώτες 40 ημέρες

Πριν από 40 ημέρες δημιουργήσαμε την ένωση καθηγητών μας και εγκαινιάσαμε την ιστοσελίδα kathigites.net. Δεν ήταν όλα εύκολα, πάντως τα καταφέραμε! Ήρθε λοιπόν η ώρα για ένα μικρό απολογισμό.

  1. Μέχρι αυτή τη στιγμή, στην ένωσή μας έχουν εγγραφεί  ως μέλη 155 καθηγητές, δάσκαλοι κι εκπαιδευτές ενηλίκων. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι έχουν πολύ αξιόλογα βιογραφικά. Είναι βέβαιο πως όλοι τους έχουν τα προσόντα να υποστηρίξουν γονείς, φοιτητές και μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Η βοήθεια μπορεί να αφορά σχολικά ή ακαδημαϊκά μαθήματα, εργασίες και πολλά άλλα θέματα.
  2. Για 65 μέλη μας, ήδη διαθέτουμε πλήρες αρχείο στοιχείων και τυπικών προσόντων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους αξιοποιήσουμε καλύτερα. Για παράδειγμα,  πολλά μέλη μας είναι εξειδικευμένα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
  3. Έχουν πραγματοποιηθεί 4 online συναντήσεις μελών για ενημέρωση κι ανταλλαγή απόψεων. Για τις συναντήσεις αυτές έχουμε χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία όπως το zoom και το jitsi.
  4. Εδώ και λίγες μέρες λαμβάνουμε ήδη μηνύματα στην ιστοσελίδα μας. Περισσότεροι καθηγητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ένωσή μας. Ξεκίνησαν και οι συνεννοήσεις για τα πρώτα μαθήματα.
  5. Έχει αρχίσει δειλά-δειλά και η προσπάθεια συμμετοχής σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Youtube. Μάλιστα, στο κανάλι μας υπάρχουν ήδη αρκετές πρότυπες μικροδιδασκαλίες.
Είναι βέβαιο πως σε αυτό τον πρώτο καιρό λειτουργίας μας, παρουσιάστηκαν και ορισμένες δυσκολίες και φυσικά έγιναν και κάποια λάθη. Δεν είναι εύκολο να οργανώνονται όλα από απόσταση! Πάντως, είναι βέβαιο πως τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης γονέων, φοιτητών ή ενήλικων μαθητών

Εφαρμογές βιντεοκλήσης για εκπαιδευτική χρήση

Εκπαίδευση από απόσταση